Uw mandje

Het kiezen van een padelracket

Sep 04, 2020

Rolf van den Heuvel

Het maken van de juiste keuze van een padelracket is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je spel. Je kunt het best een racket kiezen op basis van je spel maar ook je niveau is een belangrijke graadmeter. De vorm van het racket speelt een belangrijke rol.

DE VORM VAN JE PADEL RACKET EN DE VERSCHILLEN:

Je hebt misschien gemerkt dat er verschillende vormen zijn als het gaat om padel rackets. We zullen je hier uitleggen wat de verschillen zijn en welke voordelen je per racket kunt hebben. 

Een rond racket: doordat het gewicht van dit type racket gelijkmatig rondom de pols wordt verdeeld, is het beter beheersbaar en stelt het je in staat om het te gebruiken zonder al te veel energie. De ronde vorm zorgt voor een grote sweet spot en het relatief eenvoudig om de bal 'goed' te raken. 

Een druppelvormig racket: dit is een compromis tussen een racket met een ronde en diamant vorm, je kunt dit racket typeren als hybride geschikt voor medium tot gevorderde padel spelers. De sweet spot bevindt zich relatief hoog op het racket.

Een racket met diamant vorm: deze rackets zijn voor gevorderde spelers en doordat de sweet spot zich bovenaan het racket bevindt is het lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen.