Uw mandje

Hoe ga je om met een Padel service?

Oct 07, 2020

Rolf van den Heuvel

Als het gaat om het retourneren van de service dan zijn er diverse opties. De belangrijkste factor is echter dat je ervoor zorgt dat je de bal weer in het spel krijgt. Je zult geen punten winnen door direct fouten te maken met je return. 

Waar sla je de bal terug?

Afhankelijk van je niveau en hoe moeilijk het is om de service te controleren, zijn hier drie opties met een toenemende moeilijkheidsgraad:

- Blokkeer de bal terug naar de voeten van je tegenstander die de service heeft gespeeld.

- Speel een hoge lob over je tegenstanders als ze op het net afkomen.

- Speel de bal terug naar de backhand van de speler aan het net. Hoge backhand volleys zijn het moeilijkst om agressief te spelen.

Laten we eens goed kijken naar deze belangrijke strategieën die je kunt gebruiken voor je return en hoe je ze de volgende keer dat je het veld betreedt op een praktische manier kunt integreren.

Risico vs. Beloning

Wanneer je jouw return speelt, zal je de verhouding tussen risico en veiligheid willen afwegen. Je wilt bijvoorbeeld geen groot risico nemen om je tegenstanders onder druk te zetten als de kans groot is dat je het schot mist en je tegenstanders een freebie-punt geeft.

Tegelijkertijd, als je return te veilig is zorg je er misschien voor dat de tegenstander direct weer kan aanvallen. Dit zal jou en je partner onder grote druk zetten.

Wanneer je een beginnende speler bent, zal je primaire doel zijn om de service terug te brengen, zodat je de bal in het spel kan houden. De makkelijkste manier om terug te spelen is het blokkeren van de bal met zeer weinig achterwaartse zwaai.

Heb je wat meer ervaring, dan is het goed om de bal direct op de voeten van de tegenstander te spelen. Hierdoor krijg je met je volgende slag vaak de mogelijkheid om een aanvallende bal terug te spelen.

Een andere optie is het spelen van een lob. Hierbij is het belangrijk dat de bal ongeveer rond de servicelijn landt. Het liefst zo dicht mogelijk tegen de muur aan. De kans op een aanvallende kans is na het spelen van zo'n bal het grootst.