Uw mandje

Veelgestelde vragen over Padel

Nov 26, 2020

Rolf van den Heuvel

Hoe lang duurt een padelwedstrijd?

Een padelwedstrijd heeft normaal gesproken een iets kortere duur dan een tenniswedstrijd. Ga hierbij gemiddeld uit van een uur. Doordat je kleinere afstanden rent en punten sneller gespeeld zijn, duren padelwedstrijden korter.  Er wordt net als bij tennis gespeeld om twee gewonnen sets. Je speelt altijd in dubbels. 

Wat kost een Padelbaan?

Een padelbaan bestaat uit verschillende onderdelen die samen de prijs bepalen. Denk hierbij aan de wanden, de ondergrond en de montagewerkzaamheden. Gemiddeld kom je uit op een prijs van €50.000. Dit is een richtlijn. De uiteindelijke prijs kan hoger of lager uitvallen. 

Is Padel een Olympische sport?

Nee, nog niet! Er is nog een lange weg te gaan om Padel als Olympische sport te kunnen beoefenen, maar het is ook waar dat de internationale expansie ervan beetje bij beetje en in een goed tempo doorgaat. Daarom bestaat er geen twijfel over dat we in de toekomst, als het voldoet aan alle eisen die het IOC stelt, kunnen zien hoe de Padel sport kan schitteren op de Olympische Spelen.

Wat doet Padel met je lichaam?

Een uur intensief padellen, wat doet dat met je lichaam? Is dat nog een beetje goed voor je vetbranding en je figuur? Oh, jazeker. Als je een uurtje intensief padelt, verbrand je maar liefst 600 calorieën. Dit staat ongeveer gelijk aan een Big Mac. Hierdoor staat deze sport boven tennis en badminton. Met die sporten verbrand je in een uur namelijk ‘maar’ 493 en 317 calorieën.

Is Padel moeilijk om te leren?

Padel is een van de gemakkelijkste balspelletjes: elk kind leert Padel in minder dan een uur. Met tennis heb je meerdere lessen nodig die tot enkele maanden duren om het te spelen; dit geldt dus niet met Padel. Padel geeft je veel sneller zelfvertrouwen dan bijvoorbeeld tennis of hockey. 

Hoe houd je een padelracket vast?

De meest gebruikelijke manier om een padelracket vast te houden is de continentale of handshake grip en is het makkelijkst te leren voor beginnende padelspelers. De continentale grip: houd het racket zo vast dat de V die zich tussen je duim en wijsvinger vormt in lijn ligt met de rand van het padelracket.

Alle professionele topspelers aan zowel de vrouwen- als de mannenzijde van de World Padel Tour gebruiken de continentale grip als hun standaard manier om een padelracket vast te houden.

Als je het padelracket zo vastpakt dat je duim aan de ene kant van het racket zit en je vingers aan de andere kant, zul je merken dat de "V" die zich tussen je duim en wijsvinger vormt en de ruggengraat van het racket overbrugt.

Als je het handvat van het racket met de "V" tussen uw duim en wijsvinger vasthoudt en zo de ruggengraat van het racket op precies dezelfde manier overbrugt, heb je de continentale grip.