Uw mandje

Wanneer moet je overgaan op een nieuw padel racket?

Wanneer moet je overgaan op een nieuw padel racket?

Jan 10, 2022

Rolf van den Heuvel

Je hebt je racket nu al een tijdje, er zijn nieuwe en doorontwikkelde rackets overal waar je kijkt, en je vraagt je af wanneer je van padel racket moet veranderen.

Er zijn eigenlijk een aantal verschillende factoren die je in overweging moet nemen bij het wisselen van padel racket. Laten we ze even op een rijtje zetten.

Neem elk punt op je lijst door en vraag jezelf af: "Is dit op mij van toepassing?" en dan weet je wanneer je van padel racket moet veranderen!

1. Hoe lang heb je je racket al?

Als je een gloednieuw padel racket hebt, heb er dan veel plezier mee! Wen er een tijdje aan en speel er een tijdje mee.Hoe lang je je racket al hebt, heeft invloed op de kans dat je hem moet vervangen, omdat het racket slijt, je niveau verandert en het tijd wordt voor iets nieuws.

0-3 maanden - Behoud uw huidige racket
3-6 maanden - Je kan het racket nog steeds houden, maar als je denkt dat een verandering nodig is, begin dan te kijken/testen
6 maanden of langer - Dit is een goed moment om over een nieuw racket na te denken!


2. Is je niveau omhoog gegaan?

Kijk eens naar je verbetering over de laatste 6 maanden, ongeacht welk racket je gebruikt. Hoeveel beter ben je in vergelijking met 6 maanden geleden?

Dit is belangrijk - want als jij beter wordt, moet je ervoor zorgen dat je racket je niet tegenhoudt.


3. In welke staat is je racket?

Hoe meer je je racket gebruikt, hoe meer het na verloop van tijd zal slijten. Krassen kunnen groter worden, een klein scheurtje zal groter worden, en het racket kan na verloop van tijd zachter of harder worden, afhankelijk van hoe lang het gebruikt is en in welke omstandigheden het heeft gestaan.

Kijk nu eens naar je padel racket, heeft het krassen of kleine scheurtjes aan de bovenkant? Zo ja, dan kunnen deze snel groter worden en heb je zo snel mogelijk iets nieuws nodig.

Voelt het bat harder aan dan toen je het voor het eerst ging gebruiken? Of juist te zacht? Het koude of warme weer kan hier invloed op hebben.