Trustpilot

News

Waarom is Padel zo populair?

Waarom is Padel zo populair?

Als je ooit in Spanje bent geweest en je speelt sport, dan heb je waarschijnlijk wel eens van Padel gehoord. Het is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en in Spanje is het enorm! Geschat wordt dat padel wordt gespeeld door zes tot tien miljoen Spanjaarden, vergeleken met ongeveer 200.000 die actief tennissen.

Wat een spel! Het is een kruising tussen tennis, squash en pingpong. De rackets zijn stevig en snaarloos en je kunt het tot ver in je dotage spelen, want het draait allemaal om strategie in plaats van om spierkracht en het zo hard mogelijk slaan van...


Mag je nog padel spelen tijdens de lockdown?

Mag je nog padel spelen tijdens de lockdown?

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met...


Veelgestelde vragen over Padel

Hoe lang duurt een padelwedstrijd?

Een padelwedstrijd heeft normaal gesproken een iets kortere duur dan een tenniswedstrijd. Ga hierbij gemiddeld uit van een uur. Doordat je kleinere afstanden rent en punten sneller gespeeld zijn, duren padelwedstrijden korter.  Er wordt net als bij tennis gespeeld om twee gewonnen sets. Je speelt altijd in dubbels. 

Wat kost een Padelbaan?

Een padelbaan bestaat uit verschillende onderdelen die samen de prijs bepalen. Denk hierbij aan de wanden, de ondergrond en de montagewerkzaamheden. Gemiddeld kom je uit op een prijs van €50.000. Dit is een richtlijn. De uiteindelijke prijs kan hoger of lager...


Padelclub in de spotlight: Amstelpark Padel

Padelclub in de spotlight: Amstelpark Padel

Als je padel wilt spelen in Amsterdam, dan is Amstelpark Padel de plek voor jou. Naast drie gloednieuwe padelbanen vind je hier alles wat je nodig hebt om van deze flitsende en spannende sport te genieten. Huur een baan met je padelmaatjes of schrijf je in voor padellessen, zodat je deze geweldige sport kunt leren spelen of je vaardigheden kunt verbeteren. Geniet van een lekker drankje of lekker eten in ons moderne clubhuis terwijl je praat over alle coole punten die je hebt gespeeld.

Toernooien en competities

Op het Amstelpark kun je je ook inschrijven voor officiële competitiewedstrijden of voor...


Hoe het gewicht van je padelracket invloed heeft op je spel

Het gewicht van het padelracket heeft een grote invloed op je gameplay. Hoeveel moet een padelracket wegen? Is er een ideaal gewicht voor een padelracket?

Veel mensen vragen hetzelfde als ze op het punt staan een nieuw padelracket te kopen. Het antwoord is dat er geen optimaal gewicht is, maar dat je je keuze moet maken op basis van je randvoorwaarden, zoals speelstijl.

In dit artikel geven we u enkele richtlijnen met betrekking tot het gewicht van het padelracket. Dit zijn echter slechts algemene richtlijnen en alleen door het gebruik van padelrackets met verschillende gewichten kunt u ontdekken wat het beste voor...